Ψηφιακό Αποθετήριο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού

ΠΗΓΗ ΛΥΚΟΥΔΗ

Ημερομηνία: Τετ 28-11-2018, 20:00
Τιμή: Γενική είσοδος 20€

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΣΧΩΝ LIONS  ΘΕΜΑ 117Α-ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

«Κράτα στην αγκαλιά σου το παιδί» Συναυλία της Πηγής Λυκούδη

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από γνωστές ενότητες και κύκλους τραγουδιών της συνθέτριας, πάνω στη μελοποιημένη ποίηση καθώς και άλλων Ελλήνων συνθετών, όπως των: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Σταύρο Ξαρχάκο κ.ά.

Η διεθνούς φήμης mezzo soprano Alexandra Gravas θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά το μελοποιημένο από την Πηγή Λυκούδη Νανούρισμα στο γιο μου του Ναζίμ Χικμέτ σε μετάφραση της Έρας Σαββαΐδου.

Ερμηνεύουν επίσης η Γεωργία Αγγέλου και ο Κώστας Χατζηκυριάκος-Σβώκος

Με τη συνθέτρια στο πιάνο συμπράττουν τρεις ακόμα εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί.

Αγγελος Κουσάκης: κρουστά

Δημήτρης Κοντονής: Κιθάρες-φυσαρμόνικα

Στάυρος Παργινός: Τσέλλο

Για την εκδήλωση η εικαστικός Αγγελική Κώσταλου βασιζόμενη στο ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ «Νανούρισμα στο γιο μου» δημιούργησε δύο πρωτότυπους πίνακες οι οποίοι θα κοσμούν τη σκηνή της αίθουσας "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ"

Γενική είσοδος: 20€

Τηλεφωνική κράτηση εισιτηρίων
- Ελβίρα Κεσίσογλου: 6937 642 515, 210 985 3312
- Νίνου Ρούλα: 6974 967 336, 210 9657 476
- Μαργαρίτα Δασκαλάκη: 6932 860 113
Παραλαβή εισιτηρίων από τις 12 Νοεμβρίου, Δευτέρα έως Παρασκευή, 18.00-20.00 Ιπποκράτους 203 και Φαναριωτών.

Διοργάνωση: Διεθνής Οργάνωση Λεσχών Lions Θέμα 117Α - Νοτίου Ελλάδος. 

Τα έσοδα θα διατεθούν για το κοινωνικό έργο των Lions.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η Οργάνωση των LIONS,  από την ίδρυση της το 1917, ως η μεγαλύτερη μη Κυβερνητική Οργάνωση εθελοντών με έδρα στον ΟΗΕ , στοχεύει με την υλοποίηση του συνθήματος «ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ» (WE SERVE), στην συνεχή μεγιστοποίηση δυνατοτήτων για παροχή πνευματικών και υλικών υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο. Υπάρχουν σήμερα σχεδόν 1,5 εκατομμύρια μέλη λεσχών  LIONS σε 208 χώρες και γεωγραφικές περιοχές σε όλο το πλανήτη , που προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες και αγγίζουν προβλήματα της κοινωνίας όπως η τύφλωση , η μάστιγα των ναρκωτικών, ο διαβήτης, η κώφωση και άλλα προβλήματα υγείας.

 Παγκοσμίως οι LIONS παρέχουν βοήθεια σε ώρα ανάγκης , όπως σε περιπτώσεις σεισμών πυρκαγιών και καταστροφών, σε συνανθρώπους μας που σε τέτοιες περιπτώσεις την χρειάζονται. Συλλέγουν σκελετούς οράσεως για ανακύκλωση και διανομή σε αναπτυσσόμενες χώρες και βοηθούν εκατομμύρια ανθρώπων να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της τύφλωσης .

Η αναγνώριση  που τυγχάνει η Διεθνής Οργάνωση των Λεσχών  LIONS δεν είναι ούτε τυχαία ούτε συγκυριακή, ούτε συμπτωματική. Το γεγονός ότι η Οργάνωση των LIONS  έχει καταστεί ο μεγαλύτερος μη Kυβερνητικός Oργανισμός εθελοντικής προσφοράς υπηρεσιών στους συνανθρώπους μας και τη κοινωνία γενικότερα, αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία της διεθνούς εμβέλειας , αλλά και αναγνώρισης του πολύμορφου και ανιδιοτελούς έργου που για τόσα χρόνια επιτελεί με επιτυχία προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου .

 

Πλατεία Aγ. Γεωργίου Καρύτση 8,
Αθήνα 10561

events@lsparnas.gr

210 3221917
με μετρό: στάση "Πανεπιστήμιο"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ