Ψηφιακό Αποθετήριο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός - Η πρώτη Ακαδημία

Ημερομηνία:   Τρι 30-10-2018, 17:00
Τιμή:   Κράτηση θέσης απαραίτητη

Τρίτη 30 Οκτωβρίου

Η πρώτη Ακαδημία

Ώρα: 17.00-19.00
Όροι συμμετοχής/κρατήσεις: Ελεύθερη συμμετοχή έως 40 ατόμων. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 210-3213907

Η συγγραφέας Αθηνά Κακούρη, με τη βοήθεια του συγγραφέα Θανάση Γιοχάλα, μας ξεναγεί στη μοναδική σε όλο τον κόσμο ιστορία του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» που ιδρύθηκε το 1861 για την «πρόοδο και γενικήν ωφέλειαν» από τα τέσσερα αγόρια του νομισματολόγου Παύλου Λάμπρου, ηλικίας 16, 14, 12 και 11 ετών, καθώς και την Σχολή Απόρων Παίδων, που δημιουργήθηκε αργότερα (τα οποία αποτυπώνονται και στα μυθιστορήματά της, «Χαρταετός» και «Ξιφίρ Φαλέρ», εκδόσεις Εστία)

Χώρος – Διαδρομή:

Α’ μέρος: Αφετηρία στη γωνία Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους, και διαδρομή με τον Θανάση Γιοχάλα στην Σχολή Απόρων Παίδων (Θεμιστοκλέους και Κατακουζηνού) στην οικία Παύλου Λάμπρου (Παρθεναγωγείου και Σταδίου) στην Σχολή Απόρων Παίδων (Κολοκοτρώνη 111) μέχρι τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» (πλατεία Καρύτση)

Β΄ Μέρος: Μέσα στο κτίριο του «Παρνασσού» η Αθηνά Κακούρη θα αναπτύξει διεξοδικότερα την ιστορία του συλλόγου και τις ποικίλες δράσεις του ως κέντρο πνευματικής ζωής του τόπου αλλά και υπηρεσίες στο σύνολο, με κορυφαία την Σχολή Απόρων Παίδων. Ξενάγηση στο Φουαγιέ, στην αίθουσα Παλαμά, (εξήγηση πινάκων και σχολιασμός) και τέλος στη μεγάλη αίθουσα, όπου θα ολοκληρωθεί η ξενάγηση και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους και να γίνει συζήτηση.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

 

Πλατεία Aγ. Γεωργίου Καρύτση 8,
Αθήνα 10561

events@lsparnas.gr

210 3221917
με μετρό: στάση "Πανεπιστήμιο"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ