Ψηφιακό Αποθετήριο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού

ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΟΙΒΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Ρεσιτάλ Πιάνου

Ημερομηνία:   Τετ 14-11-2018, 20:30
Τιμή:   Είσοδος με εισιτήριο

 

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, ώρα 20:30

ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΟΙΒΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Ρεσιτάλ πιάνου

 

Ο πολυβραβευμένος πιανίστας και συνθέτης Ανδρέας Φοίβος Αποστόλου θα ερμηνεύσει έργα Bach, Beethoven, Leo Ornstein, καθώς και δικές του συνθέσεις.

          Ο Ανδρέας Φοίβος Αποστόλου ολοκλήρωσε τις σπουδές στο Indiana University (Double MM- Πιάνο και Σύνθεση) και στο Temple University (BM- Πιάνο). Είναι Yποψήφιος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Μελέτησε με τους πιανίστες: Βίνια Τσόπελα, Andre Watts, Alain Lefèvre, Robert Levin, Dmitri Bashkirov, κ.α. και με τους συνθέτες: Claude Baker, Aaron Travers, George Tsontakis.

          Ήταν ο πιανίστας του IU New Music Ensemble για τρία χρόνια, και συνεργάστηκε σε πρεμιέρες με διακεκριμένους συνθέτες της Αμερικής, Ευρώπης και Ασίας, όπως: Bernard Rands (Pulitzer Prize), Steven Mackey, John Luther Adams.

Εμφανίστηκε σε ρεσιτάλ στην Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, Αυστρία, Τσεχία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Ισπανία και Αμερική παρουσιάζοντας έργα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, όπως επίσης και συνθέσεις του για πιάνο, μουσική δωματίου και ορχήστρα.

Έχει βραβευθεί ως πιανίστας και συνθέτης σε διεθνείς διαγωνισμούς και ευεργετήθηκε από σημαντικά ιδρύματα. Το έργο του Metamorphosis for Solo Piano έχει ηχογραφηθεί από τη Naxos και το συμφωνικό του έργο «Van- 1915», το οποίο αφιέρωσε στη Γενοκτονία των Αρμενίων, δημοσιεύτηκε από το Indiana University Press.

Συνθέτει για μουσικά σύνολα, χορό, κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση σε παραγωγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Youtube Channel: Foivosapostolou

Soundcloud: Klinamen

Instagram: AndreasFevos

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ: Σύλλογος "ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ"

 

 

Τιμές εισιτηρίων:

15€ (διακεκριμένη ζώνη), 10€ (γενική είσοδος), 5€ (φοιτητικό/ανέργων)

 

Πλατεία Aγ. Γεωργίου Καρύτση 8,
Αθήνα 10561

events@lsparnas.gr

210 3221917
με μετρό: στάση "Πανεπιστήμιο"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ