Ψηφιακό Αποθετήριο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού

ΠΗΓΗ ΛΥΚΟΥΔΗ "Κράτα στην αγκαλιά σου το παιδί"

Ημερομηνία:   Παρ 11-01-2019, 19:00
Τιμή:   Γενική είσοδος 20€

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΣΧΩΝ LIONS  ΘΕΜΑ 117Α-ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

«Κράτα στην αγκαλιά σου το παιδί» Συναυλία της Πηγής Λυκούδη

Κοιμήσου, σπλάχνο μου, κοιμήσου• νάνι...  

Άφοβος σαν θαλασσινός, μάστορας δημιουργός,

φιλόσοφος γνώστης και καλλιτέχνης τολμηρός• έτσι να γίνεις...

Κοιμήσου, σπλάχνο μου, κοιμήσου• νάνι...

 

«Νανούρισμα στο γιο μου» του Ναζίμ Χικμέτ

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από γνωστές ενότητες και κύκλους τραγουδιών της συνθέτριας, πάνω στη μελοποιημένη ποίηση καθώς και άλλων Ελλήνων συνθετών όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δ. Σαββόπουλου, Σ. Κουγιουμτζή κ.α.

Η διεθνούς φήμης  mezzo soprano Alexandra Gravas, θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά το μελοποιημένο από την Πηγή Λυκούδη «Νανούρισμα στο γιο μου» του Ναζίμ Χικμέτ σε μετάφραση της  Έρας Σαββαΐδου.


Τα τραγούδια που θα ακουστούν είναι σε ποίηση ή στίχους των Ν. Βρεττάκου, Γ. Ρίτσου, Γ. Σεφέρη, Γ. Σουρή, Ν. Γκάτσου, Λ. Παπαδόπουλου , Γ. Ιωάννίδη, Α. Θωμόμουλου, Γ. Θεοδωράκη, Θ. Σάλτα, Μ. Ξυδούς, Ν. Κανέλλη - Ξ. Δικαίου και  Π. Λυκούδη. 

Η συναυλία διανθίζεται με ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Γράμμα στο γιo μου  κι ένα άστρο» της Μαρίας Λαμπαδαρίδου – Πόθου.

Επίσης ερμηνεύουν  η Γεωργία Αγγέλου και ο Κώστας Χατζηκυριάκος-Σβώκος.

Με την συνθέτρια στο πιάνο συμπράττουν εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί:

Άγγελος Κουσάκης - Κρουστά

Σταύρος Παργινός -  Τσέλο

Δημήτρης Νάσσιος -  Κιθάρες

 

Για την εκδήλωση η εικαστικός Αγγελική Κώσταλου βασιζόμενη στο ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ «Νανούρισμα στο γιο μου» δημιούργησε δύο πρωτότυπους πίνακες που θα διατεθούν προς πώληση για τον  σκοπό που διοργανώνεται η εκδήλωση.

 

Γενική είσοδος: 20€

Τηλεφωνική κράτηση εισιτηρίων

Κρατήσεις θέσεων–εισιτήρια στο τηλ. 210 625 17 32

Διοργάνωση: Διεθνής Οργάνωση Λεσχών Lions Θέ μα 117Α - Νοτίου Ελλάδος. 

Τα έσοδα θα διατεθούν για το κοινωνικό έργο των Lions.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η Οργάνωση των LIONS,  από την ίδρυση της το 1917, ως η μεγαλύτερη μη Κυβερνητική Οργάνωση εθελοντών με έδρα στον ΟΗΕ , στοχεύει με την υλοποίηση του συνθήματος «ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ» (WE SERVE), στην συνεχή μεγιστοποίηση δυνατοτήτων για παροχή πνευματικών και υλικών υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο. Υπάρχουν σήμερα σχεδόν 1,5 εκατομμύρια μέλη λεσχών  LIONS σε 208 χώρες και γεωγραφικές περιοχές σε όλο το πλανήτη , που προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες και αγγίζουν προβλήματα της κοινωνίας όπως η τύφλωση , η μάστιγα των ναρκωτικών, ο διαβήτης, η κώφωση και άλλα προβλήματα υγείας.

 Παγκοσμίως οι LIONS παρέχουν βοήθεια σε ώρα ανάγκης , όπως σε περιπτώσεις σεισμών πυρκαγιών και καταστροφών, σε συνανθρώπους μας που σε τέτοιες περιπτώσεις την χρειάζονται. Συλλέγουν σκελετούς οράσεως για ανακύκλωση και διανομή σε αναπτυσσόμενες χώρες και βοηθούν εκατομμύρια ανθρώπων να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της τύφλωσης .

Η αναγνώριση  που τυγχάνει η Διεθνής Οργάνωση των Λεσχών  LIONS δεν είναι ούτε τυχαία ούτε συγκυριακή, ούτε συμπτωματική. Το γεγονός ότι η Οργάνωση των LIONS  έχει καταστεί ο μεγαλύτερος μη Kυβερνητικός Oργανισμός εθελοντικής προσφοράς υπηρεσιών στους συνανθρώπους μας και τη κοινωνία γενικότερα, αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία της διεθνούς εμβέλειας , αλλά και αναγνώρισης του πολύμορφου και ανιδιοτελούς έργου που για τόσα χρόνια επιτελεί με επιτυχία προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου .

 

Πλατεία Aγ. Γεωργίου Καρύτση 8,
Αθήνα 10561

events@lsparnas.gr

210 3221917
με μετρό: στάση "Πανεπιστήμιο"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ