Ψηφιακό Αποθετήριο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΙΛΟΙ ΦΣΠ & hιστορισταί

Ημερομηνία:   Πεμ 01-11-2018,
Τιμή:   15/10-15/11

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΤΟ ΣΤΑΡΙ» ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ

Διάρκεια προγράμματος: 15 Οκτωβρίου-15 Νοεμβρίου 2018

 

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός», σε συνεργασία και με την επιμέλεια της ομάδας «hιστορισταί», θα πραγματοποιήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Μνήμη και Πόλη: Ο Φιλολογικό Σύλλογος Παρνασσός στην Κατοχή», το οποίο θα διεξαχθεί στο κτήριο του Φ.Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, από τις 15 Οκτωβρίου έως και τις 15 Νοεμβρίου 2018.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημόσιας ιστορίας που απευθύνεται σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και του Λυκείου και επιχειρεί να αναπτύξει μια διαλεκτική σχέση μεταξύ των επισκεπτών και της ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα αξιοποιηθούν πρωτογενείς πηγές - ντοκουμέντα, θα πραγματοποιηθεί βιωματική ξενάγηση στο χώρο του Φ.Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ και θα προβληθεί το  ιστορικό ντοκιμαντέρ «ΤΟ ΣΤΑΡΙ», της ομάδας «hιστορισταί», που αφορά την εμπειρία του κατοχικού λιμού, το τραύμα και την επίδραση του στη συλλογική μνήμη αλλά και την αποστολή ξένης βοήθειας.

Οι μαθητές, θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους του Φ.Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, να γνωρίσουν την ιστορία του, να έρθουν σε απτή επαφή με το παρελθόν του τόσο ως Στρατοδικείο, όσο ως χώρος φιλοξενίας και παροχής βοήθειας στους Αθηναίους, αλλά και να ανακαλύψουν τις σχετικές μνήμες της πόλης μέσω αντιγράφων υλικού αρχείου.

Διάρκεια επίσκεψης: 2 ώρες

Τιμή συμμετοχής: 3€/άτομο

Πληροφορίες: Ε: filoi.fsparnassos@gmail.com, T. 6937420952

Πλατεία Aγ. Γεωργίου Καρύτση 8,
Αθήνα 10561

events@lsparnas.gr

210 3221917
με μετρό: στάση "Πανεπιστήμιο"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ