Ψηφιακό Αποθετήριο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΖΑΖ ΤΟΥ ΠΙΑΝΙΣΤΑ MICHEL REIS

Ημερομηνία:   Πεμ 13-12-2018, 20:00
Τιμή:   Κράτηση θέσης απαραίτητη

Η Πρεσβεία του Λουξεμβούργου σας προσκαλεί στη συναυλία του jazz πιανίστα MICHEL REIS 

Ο Michel Reis εμφανίστηκε σε πολλά από τα πιο γνωστά κέντρα και φεστιβάλ του κόσμου,όπως το Blue Note Jazz Club,το Dizzy's Club Coca-Cola at Jazz στο Κέντρο Lincoln, στο Οlympia στο Παρίσι, στη Casa de Musica στο Πόρτο, στοΦεστιβάλ Jazz του Montreux, στο Cully Jazz.

Ο Michel Reis κυκλοφόρησε 10 άλμπουμ, έναν με το Ιαπωνικό γκρουπ του με τίτλο «Japan Quartet» για τα Mocloud Recordsκαι «Once In A Blue Moon» για την CAM Jazz. Άρχισε να σπουδάζει κλασσικό πιάνο,πιάνο τζαζ, σύνθεση και θεωρία στο Conservatoire de la Ville de Luxembourgκαι μετακόμισε στη Βοστώνη για να σπουδάσει στο Berklee College of Music και στο New England Conservatory of Music, σπουδάζοντας πιάνο και σύνθεση, αποκτώντας πρώτα ένα Bachelor of Music και στη συνέχεια ένα Master of Music. Ο Michel Reis μετακόμισε μετά στη Νέα Υόρκη και έπαιζε τακτικά με διαφορετικά γκρουπ ως leader και sideman. Συνάντησε εκεί τον συνθέτη και orchestrator David Spear, ο οποίος είχε μεγάλη επιρροή και με τον οποίο παρέμεινε σπουδαστής και στενός φίλος.

Έχει συνεργαστεί με τους Joshua Redman, Vince Mendoza, Didier Lookwood, Richard Bona, Gast Waltzing, Patrick Zimmerli, Jeff Ballard, Joshua Redman, Esperanza Spalding, George Garzone, Paul Wiltgen, Marc Demuth, Adam Cruz, Jonas Burgwinkel, Robert Landfermann, Karl Schmid, Niels Klein, Louis Moutin, Mauro Gargano, Jonathan Orland, Takashi Sugawa, Akihiro Nishiguchi, Sun Ishiwaka και πολλοί άλλοι. Εκτός από την εκτέλεση, εργάζεται εκτενώς και ως συνθέτης, arranger και orchestrator.

Το τρίο του, Reis Demuth Wiltgen, συνεργάζεται σε τακτική βάση, με τον αμερικανό σαξοφωνίστα Joshua Redman, ο οποίος εκτελεί αρκετές από τις συνθέσεις του τρίο με τις δικές του μπάντες. Ξεκίνησαν μια ευρωπαϊκή περιοδεία τον Μάρτιο του 2018, όπου ένα από τα highlights ήταν μια συναυλία μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου, υπό τη μπαγκέτα του Vince Mendoza.

Ο Reis ήταν φιναλίστ στον πρώτο διαγωνισμό για τους καλλιτέχνες τζαζ της Μόσχας. Κέρδισε το δεύτερο βραβείο του, στον διαγωνισμόJazz Solo Piano του Montreux. Ο Michel Reis κέρδισε το ΒραβείοExport Artist of the Year από το λουξεμβουργιανό music: LX, το 2013 με το Reis Demuth Wiltgen Trio και το 2014 ως σόλο καλλιτέχνη.

Είσοδος δωρεάν κατόπιν ηλεκτρονικής κράτησης στο www.viva.gr

Πλατεία Aγ. Γεωργίου Καρύτση 8,
Αθήνα 10561

events@lsparnas.gr

210 3221917
με μετρό: στάση "Πανεπιστήμιο"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ