Ψηφιακό Αποθετήριο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού

ΔΑΥΙΔ ΝΑΧΜΙΑΣ "Ρετρό Κανσονέτες"

Ημερομηνία:   Σαβ 30-03-2019, 20:30
Τιμή:   Είσοδος με εισιτήριο

ΡΕΤΡΟ ΚΑΝΣΟΝΕΤΕΣ με τον Δαυίδ Ναχμία

Στους καλλιτέχνες που έζησαν τα δημιουργικά τους χρόνια απ' την αρχή του Ελληνικού εικοστού αιώνα μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '50, κληρώθηκε η απεικόνιση του εσωτερικού τοπίου των ανθρώπων τότε. Μεγάλες πιέσεις σε κάθε επίπεδο δημιούργησαν μορφωμένα τραγούδια για ένα κοινό απαιτητικό, πολύ προσεκτικό στις λεπτομέρειες με αληθινό ενδιαφέρον και προσμονή για το επόμενο δημιούργημα.

Μεγάλα θαύματα συνέβαιναν σε κάθε επίπεδο στη Ρώμη, στο Παρίσι και σ' όλη την Ευρώπη και σα να μην έφτανε η ντόπια σοδιά τραγουδιών, οι Έλληνες αποπειράθηκαν να αδελφωθούν με τους Ευρωπαίους συνανθρώπους τους και να μοιραστούν τις χαρές και τους καημούς τους, τραγουδώντας έναν τεράστιο αριθμό «μεταγλωττισμένων» τραγουδιών που είχαν διαγράψει επιτυχημένη πορεία στον Ευρωπαϊκό ορίζοντα. Ίσως να είναι αυτό το εφαλτήριο της παγκοσμιοποίησης, πολύ πριν βέβαια πέσει η τέχνη κάτω απ' τις ρόδες του μεταμοντέρνου φορτηγού.

Η παράσταση αποτελείται από εναλλακτικές επιλογές τραγουδιών που χαρακτηρίζουν τον καιρό τους. Κάποιες μεταφρασμένες επιτυχίες και κάποια άλλα, αδίκως παραγνωρισμένα Ελληνικά τραγούδια υψηλής αξίας.

Τρεις υπέροχοι ερμηνευτές αναλαμβάνουν αυτό το απαράμιλλο ταξίδι στον χρόνο. Ο Μπάμπης Βελισσάριος,ο Θάνος Πολύδωρας και η Καίτη Πάντζαρη.
Το πρόγραμμα επιμελείται ο Δαυίδ Ναχμίας.
Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες (διάλειμμα 15 λεπτών).

Τηλεφωνικές ή ομαδικές κρατήσεις: 210 9967 562

Τιμές εισιτηρίων

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ: 20.00€
ΖΩΝΗ Α’: 18.00€
ΖΩΝΗ Β’: 15.00€
ΖΩΝΗ Γ’: 12.00€
ΑΜΕΑ: 10.00€
EΞΩΣΤΗΣ/ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ/ΑΝΕΡΓΙΑΣ: 8.00€-10.00€

Οι θέσεις στον εξώστη δεν είναι αριθμημένες.

Οργάνωση παραγωγής: Aργύρης Ναστόπουλος
Διοργάνωση: CELESTIAL ARTS & ENTERTAINMENT PRODUCTIONS

Πλατεία Aγ. Γεωργίου Καρύτση 8,
Αθήνα 10561

events@lsparnas.gr

210 3221917
με μετρό: στάση "Πανεπιστήμιο"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ