Ψηφιακό Αποθετήριο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού

Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας

Ημερομηνία:   Σαβ 02-11-2019, 19:30
Τιμή:   Είσοδος με εισιτήριο

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Γενοκτονία που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός από τους Τούρκους, η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, σε συνεργασία με την Μουσική Φιλαρμονική Μαρκοπούλου Μεσογαίας,
διοργανώνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, εκδήλωση με τίτλο: «Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας».

Το 2019 εμπεριέχει έναν δυνατό συμβολισμό. Η μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου έγινε αιωνόβια. Παρά την βαρβαρότητα του εγκλήματος καθεαυτού, παρά τη λήθη, την άρνηση αλλά και την αδιαφορία που αντιμετώπισε στο διάβα του χρόνου, ο Ποντιακός Ελληνισμός, όχι μόνο επιβίωσε αλλά και άνθισε, όπως ανθίζει ανά τους αιώνες η ελπίδα για τους Έλληνες μέσα από τον εμβληματικό στίχο: «Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο».

Φέτος, λοιπόν, ο Ποντιακός Ελληνισμός γίνεται πρεσβευτής του πανανθρώπινου αιτήματος να μην ξαναζήσει η Ανθρωπότητα Γενοκτονίες, αφού η επαναλαμβανόμενη εμφάνιση του εγκλήματος έχει πληγώσει αρκετούς λαούς στο πέρασμα του χρόνου και εξακολουθεί, όσο δεν υπάρχει αναγνώριση και αποκατάσταση της πληγής αυτής. Έτσι, με πνεύμα εξωστρέφειας και πρόθεση ενσυναίσθησης, σας καλούμε σε μια εκδήλωση αφιερωμένη και σε άλλες γενοκτονίες.

Ελάτε μαζί μας να ταξιδέψουμε μέσα από τον κόσμο της τέχνης, μιας τέχνης που αφηγείται και αποτελεί «τη Μνήμη της Ανθρωπότητας».
Θα απολαύσουμε μουσική κινηματογράφου από ταινίες που αφορούν την Γενοκτονία, (La vita è bella, Schindler’s list), αποσπάσματα ταινιών που αγγίζουν την ίδια θεματική (The Promise, Bitter Harvest, Hotel Rwanda), αλλά και γνωστά κομμάτια της κλασσικής μουσικής, που αναδεικνύουν τον παγκόσμιο μουσικό πλούτο που είναι κτήμα της Ανθρωπότητας με έργα Beethoven, Shostakovich, Dvorak κ.α.

Για πληροφορίες – κρατήσεις παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στους:

Γιάννης Ραπτόπουλος 6976 986 848 & Ελίνα Μυστακίδου 6971 562 283

Γενική είσοδος: 7€.

Παιδιά, ΑμεΑ, Ανέργων: 4€

Πλατεία Aγ. Γεωργίου Καρύτση 8,
Αθήνα 10561

events@lsparnas.gr

210 3221917
με μετρό: στάση "Πανεπιστήμιο"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ