Ψηφιακό Αποθετήριο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού

ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ - Το πέρασμα του χρόνου

Ημερομηνία:   Παρ 22-11-2019, 21.30
Τιμή:   Είσοδος με εισιτήριο

Νίκος Ξυδάκης «Tο πέρασμα του χρόνου»
Παρασκευές 22 και 29 Νοεμβρίου 2019

Σημαντικό μουσικό γεγονός του χειμώνα αποτελεί η εμφάνιση του Νίκου Ξυδάκη στον Παρνασσό, για δύο μοναδικές παραστάσεις στις 22 & 29 Νοεμβρίου!
Ο συνθέτης ταξιδεύει στις περιοχές της Μεσογείου, της Ανατολής και της Δύσης μέσα από λαϊκά τραγούδια, αφηγήσεις και ορχηστρικά θέματα, συνθέτοντας και μεταγράφοντας μια σημαντική μουσική πορεία στο πέρασμα του χρόνου, με συνοδοιπόρους του εξαιρετικούς μουσικούς από το Polis Ensemble.
Κομμάτια που έχουμε αγαπήσει, τραγούδια μέσα από κύκλους και νεότερα έργα, ορχηστρικές συνθέσεις, όλα ιδωμένα με φρέσκια ενορχηστρωτική ματιά.
Kαλεσμένοι του, ερμηνευτές με τη δική τους πορεία και ένα ιδιαίτερο στίγμα στο χώρο του τραγουδιού, που θα βρεθούν για δεύτερη φορά με τον Νίκο Ξυδάκη επί σκηνής:
Ο σπουδαίος βαρύτονος Τάσος Αποστόλου, ασχολείται με την όπερα και το θέατρο για περισσότερα από 20 χρόνια και έχει συμμετάσχει σε μεγάλες παραγωγές στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στο εξωτερικό, σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, με εξαίρετες κριτικές. Ως ηθοποιός, μετράει αξιοσημείωτες συνεργασίες στο θέατρο και στην τηλεόραση.
Η πολυτάλαντη ηθοποιός και ερμηνεύτρια Χριστίνα Μαξούρη, με το ξεχωριστό ηχόχρωμα της φωνής της που μεταμορφώνει ό,τι τραγουδάει, χρησιμοποιώντας τόσο τις θεατρικές της καταβολές όσο και τις μουσικές της γνώσεις.
Το σχήμα ολοκληρώνεται με το γυναικείο φωνητικό σύνολο Πλειάδες, που μελετά, πειραματίζεται και προσαρμόζει τα ακούσματα των ηπειρώτικων πολυφωνικών τραγουδιών σε μια σύγχρονη παραδοσιακή φόρμα.
Όλοι μαζί, έρχονται να προσθέσουν τη δική τους πινελιά στο ρεπερτόριο και τη ματιά του συνθέτη, σε αυτό το μουσικό του ταξίδι!

Παίζουν οι μουσικοί:
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης– πολίτικο λαούτο
Γιώργος Κοντογιάννης– λύρα
Στέφανος Δορμπαράκης– κανονάκι
Μανούσος Κλαπάκης– κρουστά
Νίκος Παραουλάκης– νέυ, καβάλ, φλογέρα
Στο πιάνο ο Στάθης Άννινος

 
Τιμές Εισιτηρίων:
Α’ Ζώνη: 20 € (πλατεία 1 - 5)
Β’ Ζώνη: 18 € (πλατεία 6 - 15)
Γ’ Ζώνη: 16 € (εξώστης)
Φοιτητικά – ΑμέΑ 14 €

Προπώληση: TICKET SERVICES
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr
- σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
- στο tickets.public.gr

Πλατεία Aγ. Γεωργίου Καρύτση 8,
Αθήνα 10561

events@lsparnas.gr

210 3221917
με μετρό: στάση "Πανεπιστήμιο"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ