Ψηφιακό Αποθετήριο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού

ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

Ημερομηνία:   Σαβ 23-11-2019, 21:00
Τιμή:   Είσοδος με εισιτήριο

Λουδοβίκος των Ανωγείων “Η γυναίκα των Λευκών Ορέων και τα παράπονα της Αρετούσας”
Η Κρήτη, στη μακραίωνη ιστορία της, δεν επέτρεψε στην γυναίκα να τραγουδήσει. Ήταν προνόμιο του άντρα. Της παρείχε, όμως το χώρο του θρήνου για το τραγούδι της απώλειας, όπου εκεί υπήρξε ο απόλυτος εκφραστής, συνθέτοντας περίτεχνα με απέριττο λόγο και ευρηματική μελωδία.
Τραγούδησε μεταφέροντας όλη την ποιότητα του συναισθήματος. Ωστόσο, δειλά δειλά, τόλμησε να διηγηθεί την ερωτική ιστορία και με ριζίτικα τραγούδια. Μια προσέγγιση μέσα από γυναικείες φωνές.


Η Αρετούσα εκπροσωπεί την γυναίκα της Αναγέννησης. Βρίσκεται στη δίνη του έρωτος και παρότι, πριγκίπισσα θα υποστεί την σκληρότητα της ανασφάλειας του Ερωτόκριτου. Εκείνη μένει αταλάντευτη, με ακέραια συναισθηματική πίστη και καταθέτει τα παράπονα της, τραγουδώντας.
Μια παράσταση στα άδυτα της γυναίκας της Κρήτης.

Συντελεστές: Λουδοβίκος των Ανωγείων
Μαριάννα Πολυχρονίδη: τραγούδι, Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή: τραγούδι, Αντώνης Μυτακίδης: κιθάρα, Μανώλης Μπαρδάνης: φυσαρμόνικα, Σοφία Μαυρογενίδου: φλάουτο
Τιμές εισιτηριών: Ζώνη Α' : 15€, B' Zώνη: 12€, Εξώστης 10€ (οι θέσεις στον εξώστη δεν είναι αριθμημένες).
Προπώληση εισιτηρίων: ticket services. Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, τηλεφωνικά: 210 723 45 67, online: www.ticketservices.gr και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC.
Παραγωγή: CRICOS Productions.

Πλατεία Aγ. Γεωργίου Καρύτση 8,
Αθήνα 10561

events@lsparnas.gr

210 3221917
με μετρό: στάση "Πανεπιστήμιο"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ