Ψηφιακό Αποθετήριο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού

“THE SOUL OF EPIRUS - Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!”

Ημερομηνία:   Σαβ 15-02-2020, 20:30
Τιμή:   Είσοδος με εισιτήριο

The Soul of Epirus - Η Ψυχή της Ηπείρου ταξιδεύει στην Ελλάδα!”

Πετρολούκας Χαλκιάς & Βασίλης Κώστας

 

Μετά από μια ιδιαιτέρως επιτυχημένη περιοδεία στην Αμερική, οι δύο σπουδαίες προσωπικότητες της παραδοσιακής μας μουσικής, ο ζωντανός θρύλος Πετρολούκας Χαλκιάς και ο βιρτουόζος λαουτίστας Βασίλης Κώστας, επιστρέφουν στην Ελλάδα για να ταξιδέψουν την Ψυχή της Ηπείρου, το καινούριο τους album The Soul of Epirus, που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο, στον τόπο γέννησής του!

Τελευταίος σταθμός αυτού του ταξιδιού στην Ελλάδα είναι η Αθήνα, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό, με συνοδοιπόρους τον Θανάση Βόλλα στο λαούτο, τον Ανδρέα Παπά στα κρουστά, αλλά και καλεσμένη την εξαιρετική βιολονίστρια Βeth Bahia Cohen.

H μουσική της Ηπείρου είναι ένας πολιτιστικός θησαυρός ανυπολόγιστης αξίας για την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη μουσική παράδοση έχει χαρακτηριστεί ως The World's Most Beguiling Folk Music από τους New York Times. Χρησιμοποιεί το τεράστιο και ποικίλο ρεπερτόριό της για να εκφράσει τα συναισθήματα της χαράς και της λύπης του λαού, να αποδώσει φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή ή που ζουν στην ξενιτιά, αλλά και ταυτόχρονα να γιορτάσει την ίδια τη ζωή και τη φύση. 

Τιμές εισιτηρίων: Ζώνη Α’ (σειρές 1-5):20€, Ζώνη Β’ (σειρές 6-15):18€, ΕΞΩΣΤΗΣ: 16€ (οι θέσεις στον Εξώστη δεν είναι αριθμημένες), ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ/ΑΜΕΑ: 14€

Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr. Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα, τηλεφωνικά: 2107234567. Στο tickets.public.gr και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC και σε όλα τα καταστήματα

Συνδιοργάνωση: ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ – Artway & Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου.

Πλατεία Aγ. Γεωργίου Καρύτση 8,
Αθήνα 10561

events@lsparnas.gr

210 3221917
με μετρό: στάση "Πανεπιστήμιο"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ