Ψηφιακό Αποθετήριο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού

CAMERATA PHILOMUSICA

Ημερομηνία:   Τετ 18-03-2020, 21.00
Τιμή:   ΑΝΑΒΟΛΗ

Camerata Philomusica "Μικρά Αριστουργήματα"

Η ορχήστρα «Καμεράτα Φιλομούζικα» υπό την διεύθυνση του Φοίβου Παπαδόπουλου θα πραγματοποιήσει συναυλία.

Πρόγραμμα

Η περίφημη και άκρως δεξιοτεχνική «Τρίλια του Διαβόλου» σονάτα για βιολί και έγχορδα σε σολ ελάσσονα του Γκιουζέπε Ταρτίνι. Σόλο βιολί: Κλεόδωρος Αγόρας.

Συμφωνία αρ. 23 kv 161 του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Την έγραψε σε ηλικία 17 ετών! Τα τρία μέρη της αντανακλούν το πρώιμο ταλέντο του μεγάλου συνθέτη, ο οποίος άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα της ιδιοφυίας του στην παγκόσμια μουσική κληρονομιά.

Η ορχήστρα «Καμεράτα Φιλομούζικα» έχει σαν σκοπό να αναδεικνύει έργα που δεν παίζονται συχνά, ιδιαίτερα στο ελληνικό κοινό. Έτσι στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν αποσπάσματα – πραγματικοί μουσικοί θησαυροί! – από καντάτες του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Σύμφωνα με ερευνητές μουσικολόγους ίσως οι ωραιότερες μουσικές στιγμές του μεγάλου συνθέτη βρίσκονται ανάμεσα στις περίπου 220 καντάτες που διασώζονται και δυστυχώς σε περισσότερες από 120 που έχουν χαθεί… Θα ακουστούν μέρη από τις καντάτες bwv 12,30,34,78,104,142,208.

Τραγουδούν: Σοφία Μιχαηλίδου- σοπράνο, Ντίνα Στράνη-άλτο, Κωστόπουλος Βασίλης- Δεναχής- μπάσος. Συμμετέχει η χορωδία του καλλιτεχνικού εργαστηρίου «Μαρσύας» σε διδασκαλία Νίκου Καριώτη.

Μουσική Διεύθυνση: Φοίβος Παπαδόπουλος

 

Γενική είσοδος: 10€.

Μειωμένο: 5€ (ΑΜΕΑ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ, ΑΝΕΡΓΙΑΣ)

Πληροφορίες-κρατήσεις: τηλεφωνικά: 6945 040 740 ή με email: emfasis@otenet.gr

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ ΑΕ - ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πλατεία Aγ. Γεωργίου Καρύτση 8,
Αθήνα 10561

events@lsparnas.gr

210 3221917
με μετρό: στάση "Πανεπιστήμιο"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ