Ψηφιακό Αποθετήριο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού

Χρ. Κωνσταντόπουλος Κύκλος συναυλιών «Άνοιξη βιδωτό φιλί»

Ημερομηνία:   Σαβ 05-05-2018, 21.00
Τιμή:   Αίθουσα Κωστή Παλαμά Γενική είσοδος 12€

‘’Ψάξε στ’ όνειρό μας..’’
Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Ερμηνεύει ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος
Συνοδεύει στο πιάνο ο Χρίστος Θεοδώρου

Ένα μουσικό αφιέρωμα στον σημαντικό Έλληνα συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο από τον ερμηνευτή Χρήστο Κωνσταντόπουλο και τη συνοδεία του Χρίστου Θεοδώρου στο πιάνο, πραγματοποιείται στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός στην αίθουσα ‘’Κ. Παλαμάς’’, το Σάββατο, 5 Μαίου στις 21.00.

Ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος – μεγαλωμένος στην πόλη της Πάτρας, κοινό τόπο με το μεγάλο συνθέτη – και γαλουχημένος με τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, προσεγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία αλλά και τον απαραίτητο ερμηνευτικό δυναμισμό που απαιτεί ο μουσικός κόσμος του πολύπλευρου δημιουργού, κάποια από τα πιο διαχρονικά τραγούδια της πορείας του. Τραγούδια που διαμόρφωσαν τις συνειδήσεις των παλαιότερων και συνεχίζουν να αφυπνίζουν τις νεότερες γενιές δοσμένα μέσα από μια σύγχρονη ματιά με τη συνοδεία του συνθέτη Χρίστου Θεοδώρου στο πιάνο.

Εκεί θα είναι ο Χικμέτ με τον ‘’Μικρόκοσμο’’ και τα ‘’Πολιτικά τραγούδια’’, ο Μπρεχτ με το ‘’Άννα μην κλαις’’, ο Αλκαίος με την ‘’Πιρόγα’’ και τη ‘’Ρόζα’’, η Νικολακοπούλου με ‘’Μια πίστα από φώσφορο’’, ο Ελευθερίου με τον ‘’Άμλετ της σελήνης’’, ο Καββαδίας με τον ‘’Σταυρό του νότου’’, τη ‘’Θεσσαλονίκη’’ το ‘’Μαχαίρι’’ και τον ‘’Λόρκα’’.

Μια μαγική μουσική αναδρομή που προσκαλεί τους ακροατές να ‘’ψάξουν στ’ όνειρό τους’’ και να νιώσουν όλη αυτή την πλημμύρα των συναισθήματων που προκαλούν τα τραγούδια ενός συνθέτη που από το 1967 που εμφανίστηκε στον μουσικό χώρο, καθιερώθηκε ως η μεγάλη δύναμη στο ελληνικό τραγούδι και μετρά πάνω από 50 χρόνια ενεργής παρουσίας στα μουσικά δρώμενα του τόπου. Τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, που πέρασαν από γενιά σε γενιά και που άγγιξαν τον καθένα ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί.

Πληροφορίες:

Διάρκεια παράστασης: 105’ (με διάλειμμα)

Τιμή εισιτηρίου: 12€

Αγορά εισιτηρίων στο εκδοτήριο του Φ. Σ. Παρνασσός την ημέρα της παράστασης

Πληροφορίες ~ κρατήσεις: 210 9967562&698 2178813

Διοργάνωση: Celestial

Πλατεία Aγ. Γεωργίου Καρύτση 8,
Αθήνα 10561

events@lsparnas.gr

210 3221917
με μετρό: στάση "Πανεπιστήμιο"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ